Boekontwerp

Een persoonlijk verhaal
pxlmad-drukwerk-boek-book-drukwerk-inbinden-fotografie-cover-layout-boekontwerp

19.133

Een persoonlijk project met gevoel en overtuiging. Het boek 19.133 werd ontworpen voor mijn masterproject in 2019. Hier krijgt een persoonlijk verhaal een visuele identiteit. 

De cover verwijst naar een bloem, welke ik als dank van mijn vader heb ontvangen. Het werd vervaagd om de verbeelding te laten spelen en om de harde boodschap te verzachten.

pxlmad-drukwerk-boek-book-drukwerk-inbinden-typografie-tekst-copy-layout-boekontwerp
pxlmad-drukwerk-boek-book-photoshop-drukwerk-inbinden-fotografie-cover-layout-boekontwerp
Via mijn masterproject ging ik op zoek naar een manier om met een diep persoonlijke ervaring om te gaan: het verlies van een geliefde. Ik plaatste me hiermee in een traditie van kunstenaars en ontwerpers die een visuele vertaling maken van hun eigen traumatische ervaringen. Ik wilde het onzegbare communiceren, datgene dat niet te verwoorden valt. Ik wilde mijn ervaring geen onrecht aan doen en tegelijkertijd de lezer niet uitsluiten. Dit resulteerde in uitgepuurde combinaties van abstracte beelden en herinneringsfragmenten, die de toeschouwer raken, net omdat die herkent dat het diep persoonlijke misschien wel dat is wat we allen delen: verlies, dood en onvoltooibare rouw.